БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за покупки над 49,00лв. - ☏ +359 899 923370 Понеделник - Петък 10:00/19:00 - За директна връзка с консултант кликни тук 🖱️

Как да изберем правилния цвят сенки, за да подчертаем очите?

В една от предишните си статии Палитри от цветове ви насърчихме смело да се възползвате от многообразието от тонове и багри на продуктите за очен грим в Cipria Make Up Bulgaria. А за да ви улесним съвсем, днес ще се спрем на единичните сенки и ще направим анализ на най-подходящите според цвета на погледа.

Пишем всичко това с уточнението, че няма правилен или грешен тон, когато става въпрос за грим. Факт е, че някои нюанси допълват естествения вид на очите, но не е грешка и да сложите просто цвят, който ви харесва и ви кара да  се чувствате красиви!

Когато говорим за универсалност, това определено са кафявите очи. Те се комбинират отлично с най-различни сенки, но ако искате да ги накарате наистина да изпъкнат – спрете се на нещо в наситено лилаво или бронз. За да изсветлите цвета пък, може да посегнете към зелена сянка, но нека да в е по-приглушената гама.

Cipria Crystal eyeshadow

Добър избор тук са CIPRIA Crystal, които са силно пигментирани и лесни за преливане. Текстурата е суха и не съдържа добавени масла, подходяща е за създаване опушен ефект. За по-интензивен вид,  просто навлажнете четката или нанесете директно с пръст.  Цветовото многообразие и впечатляващо и сме убедени, че всеки ще намери своя любим нюанс.

За дамите със сини очи препоръчваме багри с оранжев подтон. И ако портокаловото ви звучи твърде стряскащо, спрете се на дълбоко наситено кафяво и всичко в теракотената гама. Освен това, златистите, бронзови или блестящи сенки в цвят шампанско, също ще накарат златните акценти в очите ви да изпъкнат.

MIYO Omg eyeshadow

Предложението ни тук е с провокативното наименование OMG от MIYO. Ще ги намерите в цели 24 нюанса, а текстурата е мека и нежна като сатен. Без усилие се нанасят с четка или пръсти, ако искате да стоят наситено и да избегнете до минимум разпрашаване.

В случай че сте горди притежателки на зелени/лешникови очи, червеното теоретически е цветът, с който те най-добре изпъкват. В ежедневието обаче, това едва ли е най-добрият избор. Затова предлагаме да се спрете на сенки за очи от розовата гама  или в по-тъмни тонове с червеникави нюанси като бронз, ръжда и махагон.

HEAN Magnetic eyeshadow

А за да не трупате излишно много цветове и да събирате нюанси, които не ползвате, добра идея са магнитните сенки на HEAN. Те предоставят голям избор от матови, блестящи и перлени нюанси и лесно може да  съберете в удобна палитра само тези цветове, които действително ви отиват и ползвате.

По принцип кафявите  сенки подхождат на всеки. Това е базов нюанс и може да се носи както в по-дискретен вариант, така и по-драматично, в зависимост от продукта и техниките, използвани за прилагането му. Абсолютно универсални и задължителни са за всеки с интерес към грима. Често се използват и като преливащ цвят при визия от няколко тона.

MIYO Sprinkle me eyeshadow

Интересен продукт в категорията единични сенки за очи е прахообразният пигмент на MIYO – Sprinkle Me. Той е многофункционален и може да се използва върху, очи, лице и устни. Просто го смесете с основата си за грим за по-дълготраен и сияен тен или с гланца за допълнителен блясък или метален акцент.

CIPRIA Eyeshadow pigment

Любителите на бляскавия макиаж също няма да останат разочаровани, защото прахообразните пигменти и брокати CIPRIA са наистина феноменални. Тези леки и тънки лъскави частици придават блясък на всякакъв вид грим на лицето или тялото. За по-дълготраен ефект може да се нанасят с мокра четка с потупване.

HEAN Creamy eyeshadow

Съвсем начинаещите пък могат да се спрат на автоматичните кремообразни сенки за очи HEAN. Те се отличават с висока пигментация и удобна опаковка като автоматичен молив за улесняване на нанасянето. Предлагат се в 10 цвята. Лесно се нанасят и под формата на очна линия.

HEAN Metallic eyeshadow

От бранда тази формула може да бъде намерена и с металически ефект. Апликаторът на този вид опаковка предлага равномерно и дълготрайно покритие и също позволява безпроблемното нанасяне и като очна линия.

CIPRIA Metallic eyeshadow

С подобен тип нанасяне металически цветове има и при италианската марка CIPRIA. Техните течни сенки са само в три варианта: злато, сребро или бронз, но са със силно пигментирана текстура и отлично подчертават поглед.

На който и вариант да се спрете, започнете първо с някакъв цвят, с който ще ви достави удоволствие да работите. Постепенно ще може да надграждате и да попълвате колекцията си. Монохромна визия само в един тон е добра алтернатива за ежедневието, но за вечерни излизания не се страхувайте да изпробвате различни комбинации.

Оставяне на коментар

Bulgarian
Bulgarian