БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за покупки над 49,00лв. - ☏ +359 899 923370 Понеделник - Петък 10:00/19:00 - За директна връзка с консултант кликни тук 🖱️

Как да поставяте спиралата си като професионалист?

 

Смята се, че в древен Египет са потъмнявали миглите си и очите си, за да се предпазят от зли сили и това вероятно е прототипът на спиралата, която днес е най-любимият козметичен продукт на милиони дами по целия свят. Но такава, каквато я познаваме в момента, тя датира едва от 19 век. Тогава химик на име Юджийн Римел създава вазелина - магическата съставка, която се превръща в основа за формулата на туша за мигли. Малко след това, през 1913 г.,  19-годишният студент Тери Уилямс смесва вазелина със сажди и предлага на сестра си да го изпробва, за да задържи вниманието на приятеля си Чат. Погледът й се оказва наистина неустоим и според историята така  се появила и първата спирала.

Сега вече тя е неотменна част от грим рутината на всяка дама и обикновено е считана за средството, без което нито един козметичен несесер не е пълен. Спиралата е финалният щрих в макиажа и е незаменима, когато искаме да подчертаем погледа. Само с няколко движения тотално преобразява визията и най-хубавото при нея, че може да я използвате по всякакви поводи.

Mascara Cipria Make Up Bulgaria

За правилното ѝ поставяне няма нужда да сте професионален гримьор или да заучавате някакви специални техники. Основното е да намерите формулата, която работи за вас и вашите мигли, и да следвате няколко прости стъпки, събрани за вас от екипа на Cipria Make Up Bulgaria:

Стъпка 1: Извийте миглите си

Това не е задължителна час от процеса по поставяне на туша за мигли, но използването на миглоизвивачка за повдигане и създаване на лек обем, помага на спиралата да прилепне по-добре към миглите ви и да се задържи повече. Макар и да изглежда трудно и болезнено, няма нищо страшно и дори за още по-добър ефект съветваме да нагреете малко уреда в частта, с която захващате миглите.

Стъпка 2: Използвайте основа за мигли и гелове за подпомагане на растежа

Точно както бихте използвали основа върху кожата си и винаги се грижите тя да е добро състояние с правилна рутина, така е и с миглите. Това не само ще ги удължи визуално, но и ще задържи туша по-дълго. Също така ще помогне за удебеляване и отделяне на косъмчетата, като ги подготвя перфектно за поставяне на спирала.

How to apply mascara CIPRIA

Стъпка 3: Нанесете спирала върху горните и долните мигли

Може и да звучи сякаш отделяме твърде много внимание на нещо толкова просто, но дори и начинът, по който изваждате четката от тубичката има значение. Винаги обирайте излишния продукт от косъмчетата ѝ, иначе ще завършите с тежки и претрупани с туш мигли. Не „помпайте“ излишно във флакона, тъй като това разваля качеството.

За да нанесете спиралата , първо погледнете нагоре, държейки четката в основата на горните си мигли и я плъзгате отдолу-нагоре първо в долната част.  След това я издърпайте към върха на миглите, като се уверите, че покривате всяка част от тях и не бързате, за да  слепване. Нанесете допълнителни слоеве докато получите желаната дебелина и вид, , като внимавате продуктът да не изсъхне напълно между слоевете (това може да направи миглите ви чупливи и слаби).

Що се отнася до долните мигли, най-важното тук е да не създадете бучки. Тъй като те обикновено са по-деликатни от горните мигли, всякакви неравномерни участъци ще бъдат особено очевидни. За да избегнете това, използвайте върха на четката и нанесете спиралата точно в корените на миглите.

applying mascara Cipria Make Up Bulgaria

Стъпка 4: Покрийте добре и разделете всичките си мигли

За да сте сигурни, че покривате всяка отделна мигла, когато стигнете до външния и вътрешния ъгъл на очите, наклонете четката си вертикално. Това ще ви помогне да осигурите по-равномерно приложение. След това я дръжте диагонално надолу и внимателно се придвижете през окото, така че косъмчетата да минат последователно през върховете.  По този начин ще отдели миглите и ще премахне всички натрупвания.

Стъпка 5: Почистете всякакви петна

Това се случва и на най-добрите и тренираните сред нас, дори на професионалните гримьори. За щастие е изключително лесно да се поправи. Премахнете останалия продукт с нежно средство за почистване на грим за очите или нанесете на памучен тампон овлажнител за лице и внимателно попийте размазаното. Трик е и да изчакате няколко минути, докато туша изсъхне, и след това с четка за вежди, просто да го отстраните с лекота и без размазване по отлично нанесената основа на лицето.

Mascara MIYO Cipria Make Up Bulgaria

Не се страхувайте да смесвате и съчетавате формули - понякога са необходими повече от един вид спирала за да получите вида, който искате. До голяма степен как един туш за мигли ще работи за вас, зависи и от собствените ви очи. Започнете първо с удължаващ продукт, а след това поставете отгоре такъв за обем за по-драматичен вид. В случай че искате спирала ви да издържи максимално дълго, просто нанесете върху любимата си формула, водоустойчив вариант!

В момента в козметичния ни онлайн магазин цялата секция със спирали за мигли е намалена с 15% до 25.04 или до изчерпване на количествата. Не се колебайте да се обърнете към нашите консултанти за препоръка!

Оставяне на коментар

Bulgarian
Bulgarian