БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за покупки над 49,00лв. - ☏ +359 899 923370 Понеделник - Петък 10:00/19:00 - За директна връзка с консултант кликни тук 🖱️

Лесни идеи за Хелоуин грим

Остава точно една седмица до най-страшния ден в годината и освен за костюма, време е да помислим и за грим, който да подсили ефекта. Със сигурност в интернет пространството сте попадали на истински произведения на изкуството, прекрасни сами по себе си, но доста трудни за постигане от непрофесионалист. Ето затова екипът на Cipria Make Up Bulgaria подбра за вас няколко визии, които лесно може да постигнете сами у дома, без специални умения.

Halloween makeup

На първо време започнете подготовката за хелоуинския си грим с добра основа. Независимо дали ще се превъплътите в някой извънземен персонаж, или ще запазите естествения си тон на кожата, поставете база, за да се задържат продуктите отгоре по-дълго време и да не се получат нежелани ефекти като размазване, лъщене и изтриване.

Подходящ избор е Smoothing & Mattifying версията на полския бранд INGRID, тъй като тя гарантира перфектен грим с матово покритие през целия ден. Съдържа хиалуронова киселина, която осигурява оптимална хидратация и подобрява мекотата и еластичността на кожата. Подбраните естествени съставки образуват еластичен филм върху кожата на лицето като я предпазват от замърсяване. Модерната и лека формула не запушва порите и прави лицето ви естествено.

След това продължете с фон дьо тена, който традиционно си ползвате, като за по-голям ефект може да подберете няколко тона по-светъл и така да постигнете призрачния вид, характерен за някои визии. Вече подробно сме се спирали на предлаганите формули в нашите магазини, така че за вас оставаме само да се спрете на подходящия за индивидуалния тип кожа.

Halloween makeup eyes

Очите са тези, с които най-много може да се развихрим и при техния грим да сътворим истински чудеса. Сега е моментът да изпробвате някоя щура лилаво-синя комбинация и да сте спокойни, че никой няма да ви сочи с пръст навън. За тази цел идеални са единичните сенки, защото може да си закупите само желания цвят. Прахообразните пигменти и брокати например, се нанасят с истинска лекота и бързо ще създадете желания бляскав ефект. Съветваме ви при такъв артистичен грим да не се ограничавате само с клепачите, а смело да оцветите тялото, скулите, че дори и устните. За да създадете координиращо червило, просто нанесете като основа обикновен прозрачен гланц и след това с влажна четка отгоре поставете от бляскавите сенки. Кремообразните формули пък работят добре като хайлайтъри или пък като основа за нещо по-приковаващо погледите. На помощ тук ще дойдат и цветните очни линии за направа на прецизни геометрични форми. За вдъхновение може да послужи украсата на жените-воини в различни африкански или южноамерикански племена. 

И като загатнахме за блясъка – хайлайтърите също са много важни допълнения към специалния грим с ефекти. Те подчертават лицето и добавят измерение на макиажа. Могат да се използват за придаване на допълнителен блясък на вещици и лъвове, на феи, ангели и анимационни герои. Нанесете го свободно върху бузите, клепачите, устните, гърдите си и навсякъде, където искате да блестите!

Halloween makeup face

Последната част, която също не съветваме да пренебрегвате, е използването на допълнителен продукт, който да задържи грима на място през целия ден/нощ. Фиксиращият грим или пудра са задължителни като финална стъпка. Спрейовете обикновено са на водна основа и често имат допълнителни хидратиращи свойства, така че са подходящи за дамите със суха и нормална кожа. Прахообразните варианти пък са отлична алтернатива за бързоомазняваща се текстура и когато искате да запечатате добре кремообразните продукти.

Безспорно най-лесният за пресъздаване грим е котешката визия и за нея ви е нужен само мек черен молив или очна линия с прецизен писец, но имате още цели седем дни, в който да експериментирате. Целта тук не е да се получи естетичен грим, а колкото по-щуро, по-добре!

Оставяне на коментар

Bulgarian
Bulgarian