БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за покупки над 49,00лв. - ☏ +359 899 923370 Понеделник - Петък 10:00/19:00 - За директна връзка с консултант кликни тук 🖱️

Лятна грижа за деликатната зона около очите

 

Слънцето грее силно, чуруликат птички и вече все по-често прекарваме време навън – в идеалния случай на плажа, а през седмицата – открадвайки си по час в обедната почивка, например. Вече посветихме цяла статия на правилната грижа за кожата на тялото през топлите месеци и днес продължаваме темата с деликатната зона около очите. Обикновено ги възприемаме като част от рутината за поддръжка на лицето, но те се нуждаят от по-специално внимание и в следващите редове ще ви разкрием как да минимизираме вредното влияние от външните условия и да съхраним младежкия им вид.

Имайте предвид, че кожата в околоочната зона значително се различава от останалата част от лицето по следните причини:

  • По-тънка е: Клепачите и частта под очите се характеризират с най-тънката кожа по цялото тяло. Дебелината ѝ е само 0,5 мм;
  • По-суха е: За разлика от челото, брадичката, носа и бузите, в областта на очите на практика няма мастни жлези, което я прави много по-податлива на сухота и раздразнения;
  • По-чувствителна е: Тънката, нежна кожа има тенденция да бъде по-реактивна. Дори и да нямате никъде другаде чувствителна кожа, често се случва зоната около очите да се дразни, когато е изложена на определени продукти или съставки.
  • Това е първата област, която показва признаци на стареене: Кожата около очите е подложена на постоянен стрес, благодарение на мимиките, присвиването и дори примигването (което правим 28 000 пъти на ден!). Също така бръчките са най-дълбоки в районите, където мастните жлези са по-слабо концентрирани, поради което пачият крак са типичен първи признак на стареене.
  • Бързо подпухва: Тъй като кожата е тънка под очите, задържането на течности изглежда по-видно.
  • Склонна е към милиуми: Известни също като „млечни петна“, милиумите са малки бели подутини, съставени от втвърден кератин. Те са често срещано явление около очите и се предизвикват от използването на тежки кремове.

Eye cream vegan

Всичко това ни води до извода, че трябва внимателно да избираме какво слагаме около очите си и да използваме всякакви възможни начини за предпазване. Особено през лятото, препоръчваме да инвестирате в добър чифт слънчеви очила. Те вече не са просто модерен аксесоар, а са истинска необходимост, за да се намали прекомерното излагане на UV лъчи на очите. Това, от една страна предотвратява допълнителното изсушаване на кожата, а от друга – намалява естествената реакция за присвиване на очите и още по-бързото формиране на фини линии.

Внимавайте с нанасянето на слънцезащитните продукти. Доста голяма част от тях съдържат съставки, които могат да раздразнят окото и да доведат дори до възпаление при попадане по невнимание. Тествайте преди да поставите нещо ново и отново се завръщаме до горната препоръка – не забравяйте слънчевите очила и дори шапка!

През деня заложете на съвсем леки гелообразни текстури, а за още по-голям комфорт при нанасяне – може да поставите крема в хладилника. Сега е моментът и да вкарате в употреба някои от козметичните уреди за разкрасяване, за които писахме наскоро. Ролерът и гуа – ша масажорът са идеални за целта. Така хем ще стимулирате лимфната система, хем ще подпомогнете намаляването на сутрешната подпухналост в по-горещите дни. Отново дръжте в хладилника за 15-20 минути преди използване.

За подутите очи кофеинът и екстрактът от зелен чай могат да помогнат за временно свиване на кръвоносните съдове и са подходящи съставки, които да търсите в околоочните си продукти. Маските също освежават, но е добре да бъдат предназначени специално за тази част от лицето. Пачовете пък са много удобни, тъй като винаги може да държите по няколко подръка и да прилагате при нужда със сутрешното кафе.

Друг често проблем в зоната са тъмните кръгове, които до голяма степен са генетично обусловени и третирането им с такъв тип продукти единствено може да поддържа, но трудно да ги премахне напълно. В тези случаи търсете съставки като витамин С, коджиева киселина или ниацинамид. Те озаряват и видимо изсветляват хиперпигментацията.

Eye cream Bielenda

Хиалуроновата киселина пък е отлична както за цялото лице, така и за деликатната зона. От нашите продукти препоръчваме серията с масло от камелия. Тя таргетира точно първите признаци на стареене, а съдържанието на серамиди предпазват кожата от външния влияния и подсилват епидермиса.

Създайте си навик за грижа в зоната от най-ранна възраст и така ще отложите във времето увеличаването и вдълбаването на фините линии. И все пак, не се оглеждайте прекалено критично, защото обикновено те са свидетелство за множество усмивки. Повечко хидратация през всеки сезон и допълнително внимание против подпухване и признаци на недоспиване през лятото е съвсем достатъчна рутина, за да изглежда погледа ви свеж и отпочинал!

 

Оставяне на коментар

Bulgarian
Bulgarian