БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за покупки над 49,00лв. - ☏ +359 899 923370 Понеделник - Петък 10:00/19:00 - За директна връзка с консултант кликни тук 🖱️

5 приложения на кафето в козметиката за гладка и сияйна кожа през лятото

Не може да си представим утрините без поне една глътка кафе, а се оказва, че то е и богат източник на хранителни вещества и антиоксиданти, които могат да са от полза за кожата, скалпа и косата. Какво по-хубаво от това нещо толкова любимо, да намери своето приложение и в козметичната ни рутина! С днешната статия екипът на Cipria Make Up Bulgaria ще разкрие пред вас няколко начина, по който да прилагате кофеиновата напитка в грижата си за по-гладка и сияйна кожа, по-чист скалп и по-жива и блестяща коса:

Грижа за кожата с кафе Cipria Make Up Bulgaria

Ексфолиация:

Утайката от кафе служи като страхотен ексфолиант. Кофеинът, който се съдържа в нея, е антиоксидант, спомагащ и за повишаване на нивата на колаген и намаляване преждевременното стареене на клетките. Освен това има антимикробни свойства и видимо заглажда кожата.

За да направите обикновен ексфолиращ скраб, комбинирайте:

  • една четвърт чаша пряснa утайка от кафе
  • една четвърт чаша кафява захар
  • достатъчно лимонов сок за желаната консистенция

Разтърквайте сместа в кожата веднъж на няколко дни след измиване на тялото.

От нашите продукти в категорията горещо препоръчваме душ-гела и скраб за тяло с черно кафе. Неговата иновативна формула, базирана на естествен кофеин, ефективно пречиства кожата от токсини, овлажнява и изглажда. Подобрява еластичността и освежава кожата.

Борба с подпухналите очи:

Кафето може да е и от огромна полза за хората с често подпухнали очи. Кофеинът в него стимулира притока на кръв и разширява кръвоносните съдове. Това, от своя страна,  увеличава притока на кръв, което помага кожата в зоната да се стегне по естествен път. Резултатът е видимо намаляване на натрупването на течност под очите. Другите съединения в кафето, като хлорогенни киселини, също могат да намалят възпалението около очите.

Кафе скраб Cipria

Намаляване на целулита:

Кафето може също така да помогне за намаляване на появата на целулит върху кожата. Един от вариантите е да опитате да използвате прясна утайка от кафе, за да изтъркате и ексфолирате проблемните зони, но друга опция е да намерите продукт с кофеин, който да помогне за изглаждането на кожата и да стимулира притока на кръв. Повече за грижата за тялото може да си припомните и в първата ни статия в блога, където разкриваме нашите 5 стъпки към перфектната грижа за кожата през лятото.

Вана за крака:

Кафето може да бъде много ефективно за почистване на краката и изглаждане и омекотяване на кожата. Частичките способстват за изстъргването на мъртвите кожни клетки от стъпалата, а стимулиращите ефекти на кофеина помагат за увеличаване на притока на кръв и кръвообращението в зоната.

За да направите баня за крака:

  • Пригответе няколко големи чаши кафе
  • Добавете както кафето, така и използваната утайка в малък леген или вана
  • Оставете кафето да се охлади, за да не изгори кожата
  • Накиснете краката в кафето и използвайте основата, за да изтъркате мъртвите кожни клетки.

Кафе грижа за косата Cipria

Грижа за коса и скалп:

Скалпът и косата са естествено киселинни. Такова е и pH-то на кафето.

Прилагането му върху косата може да бъде чудесен начин да помогнете за балансиране на нивата на pH на косата и скалпа. Опитайте да изплакнете косата със студено, сварено кафе или да втриете утайка от кафе в скалпа. Това също може да помогне за почистване на мъртвите кожни клетки от скалпа. Не е нещо, което препоръчваме за редовна употреба, но веднъж на две седмици е чудесно да редувате с останалите продукти за грижа.

А вие използвате ли кафето в козметичната си грижа и в кое направление сте най-склонни да го тествате?

Оставяне на коментар

Bulgarian
Bulgarian